Heb je schrijftalent? Deze unieke cursus geeft jou je vrijheid terug. Leer hoe je vanuit je hangmat of thuiskantoor een volwaardig maandloon verdient.

Tekstschrijvers (m/v) gezocht: € 60,– per uur

Werk vanuit huis of vanaf een tropisch strand
Wat enkele jaren geleden ondenkbaar was, is nu heel goed mogelijk: je werk vanuit het buitenland doen, zonder ooit met een klant (of je baas) aan tafel te hoeven zitten en zonder naar slaapverwekkende vergaderingen te moeten. Met het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten, ook wel SEO-teksten genoemd, kun je prima je loon verdienen, zolang je maar een laptop en een internetverbinding hebt. Dus waarom zou je je beste jaren in een grauw kantoor slijten, terwijl je die wereldreis of die sabbatical nu al kunt maken? Grijp de unieke kansen die deze tijd biedt en ontsla je baas.

Je hoeft natuurlijk niet ver weg te gaan; ik kan me goed voorstellen dat je lekker thuis wilt blijven, bijvoorbeeld om meer tijd met je gezin en vrienden door te brengen. Als je SEO-tekstschrijver bent, is alle stress verdwenen en werk jij waar en wanneer je maar wilt. De vraag is nu alleen nog maar: kun jij zoveel vrijheid aan? 😉seo-tekstschrijven-cursus-schrijfvrij

 • Bepaal je eigen uurloon
 • Werk op de uren waarop jij het meest productief bent
 • Kies zelf wanneer je vakantie of een vrije dag neemt
 • Werk locatie-onafhankelijk – thuis of op reis
 • Schrijf voor een grote variëteit aan opdrachtgevers

“Dankzij mijn werk als SEO-tekstschrijver kan ik gaan en staan waar ik wil; zolang er maar een internetverbinding in de buurt is. Op mijn huidige reis heb ik onder andere vanuit Libanon, Thailand, Laos, Cambodja, Maleisië, Indonesië, Australië en Fiji gewerkt. Mijn bankrekening is nog even gespekt als toen ik vertrok!”
Wouter Adamse
Waarom bedrijven in de rij staan om jou geld te geven
SEO staat voor search engine optimization. In goed Nederlands is dat zoekmachineoptimalisatie. Als SEO-tekstschrijver zorg je er met jouw teksten voor dat websites beter gevonden worden in bijvoorbeeld Google. Zo’n hoge ranking is bedrijven veel waard: ze blijven er de concurrenten mee voor, trekken meer bezoekers naar hun sites en verhogen op die manier hun omzet. Die € 60,– per uur (of hoger) die jij in rekening gaat brengen, is voor hen een no-brainer.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) klinkt misschien technisch, maar dat is het echt niet. Met aanleg voor schrijven kom je al een heel eind. Mijn cursus Schrijfvrij helpt jou daarvandaan verder: je leert precies hoe je deze teksten schrijft, wat klanten van je verwachten en waar je opdrachten vindt. Zodat je compleet locatie-onafhankelijk kunt werken.

Meer dan genoeg werk – ook voor nieuwkomers!
Mijn cursus freelance SEO-tekstschrijver is de eerste in zijn soort. Of mijn collega’s mij dit in dank afnemen, is de vraag. Zij zouden namelijk kunnen beargumenteren dat ik de concurrentie tussen tekstschrijvers vergroot. Mijn ervaring is echter dat er genoeg werk voor iedereen is. Met andere woorden: wij tekstschrijvers hebben jouw hulp hard nodig. Ik zie je dan ook als collega en niet als concurrent.

“Dankzij de cursus Schrijfvrij heb ik richting kunnen geven aan mijn droom: locatie-onafhankelijk worden. Je leert alle ins and outs over SEO en hoe je je eigen opdrachten kunt scoren.”
Ceesjan de Zeeuw
SEO is geen rage, geen hype die binnenkort is weggewaaid. Ik doe dit werk sinds 2007 en het tijdperk van zoekmachineoptimalisatie is nog lang niet voorbij. Er komen steeds meer websites, die onderling om goede Google-rankings vechten. Als webtekstschrijver help je sites om deze concurrentieslag te winnen. Meer dan ooit worden websites gerankt op de kwaliteit van hun teksten. Help jij mee die kwaliteit te leveren?

Heb jij het in je?
Het liefst zie ik iedereen SEO-teksten schrijven en hier royaal van leven. Maar laat ik eerlijk zijn: niet iedereen is in de wieg gelegd voor een baan als SEO-copywriter. Als je echter aan enkele van de onderstaande basisvoorwaarden voldoet, raad ik je van harte aan om de cursus Schrijfvrij te volgen.

 • Je ergert je stierlijk aan de schrijf- en taalfouten die anderen maken
 • Je schrijft veel mails of reisverslagen of je houdt een blog bij
 • Je weet wanneer een werkwoordsvorm op d, t of dt eindigt
 • Je hebt ooit meegedaan aan een schrijfwedstrijd
 • Je hebt een academisch denkniveau
 • Je hebt een schrijfcursus gevolgd

Als enkele van deze punten jou omschrijven, is dat het bewijs dat je kúnt schrijven en dit ook nog eens graag doet. Nu hoef je alleen nog maar te leren hoe je SEO-teksten schrijft en aan opdrachten komt. Je bent daar slechts enkele stappen van verwijderd, dus lees verder of schrijf je meteen in!

Voorkom de onvergeeflijke fouten die anderen maken
Toen ik begon met het schrijven van SEO-teksten moest ik, afgezien van een handleiding die mijn eerste klant mij stuurde, alles zelf leren. En ik kan je vertellen: dat was een steep learning curve. Omdat ik vanuit het buitenland werkte, moest ik alles op afstand doen: open reageren op oproepen voor freelancers, concurreren met tekstschrijvers in Vlaanderen en Nederland, klanten vinden, hun vertrouwen krijgen en vasthouden, facturen betaald krijgen, enzovoort.

Om mensen als jij al dit werk te besparen, heb ik deze cursus voor SEO-tekstschrijvers ontwikkeld. Schrijfvrij is de cursus die ik zélf maar al te graag had gevolgd toen ik mijn eerste wankele schreden als freelancer zette. Al mijn kennis en ervaring heb ik gebundeld in een prettig stappenplan waarmee jij een enorme voorsprong op andere tekstschrijvers krijgt. Zo’n vliegende start is bijna oneerlijk te noemen, maar wie niet sterk is moet slim zijn, toch?

schrijfvrij-cursus-webtekstschrijverWat je in 6 modules gaat leren
Deze cursus is verdeeld over 6 modules – je ontvangt er één per week.* Aan het einde van elke module vraag ik je om één of meerdere opdrachten uit te voeren, waarmee je het geleerde meteen in de praktijk brengt. Je stuurt deze naar mij en krijgt mijn correcties en suggesties terug. In deze interactieve cursus leer je o.a. de volgende zaken:

 • De basisregels: zó schrijf je SEO-teksten
 • Wat opdrachtgevers van je verwachten 
 • Hoe je schier-onmogelijke of onnatuurlijke zoektermen ongemerkt in SEO-teksten verwerkt
 • Hoe je je uurloon en je prijs per woord bepaalt
 • De beste én slechtste marktplaatsen voor freelancers
 • Trucs waarmee je succesvol concurreert met ervaren tekstschrijvers
 • Hoe je klanten op afstand werft, via e-mail of de social media
 • Beter dan genezen: hoe je wanbetalers voorkomt
 • Sites waarvoor je meteen betaald aan de slag kunt
 • Belastingzaken voor freelancers in België en Nederland

* Je kunt er ook voor kiezen om langer dan 6 weken over de cursus te doen of er pas later aan te beginnen. Geheel in lijn met jouw nieuwe leven als SEO-tekstschrijver, geef ik jou alle vrijheid. Ik blijf beschikbaar om je gemaakte opdrachten na te kijken, ook al neem je ruim de tijd voor deze cursus.

my-faceJe kunt je geen betere coach wensen
In 2006 koos ik voor een baan op de IT-helpdesk van Shell in Manchester. Onder de TL-buizen van deze afdeling besefte ik dat het anders moest. Ik wilde mijn eigen uren bepalen en niet langer voor een baas werken. Daarom besloot ik mijn enige échte passie te volgen: schrijven.

Min of meer bij toeval rolde ik in de wereld van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) en begon ik meteen leuk te verdienen. Dit maakte de verhuizing naar Gran Canaria, een idee van mijn vriendin, een stuk makkelijker. In het Spaans solliciteren was immers niet meer nodig; ik kon gewoon vanuit huis werken, met zeezicht.

Toen het tot me doordrong dat ik dit werk geheel locatie-onafhankelijk kon doen, besloot ik die locatie te veranderen. Van Gran Canaria verhuisde ik naar Thailand en vervolgens naar Midden-Amerika, terwijl ik stoïcijns doorging als SEO-tekstschrijver. De kosten van levensonderhoud zijn op veel plekken stukken lager dan in Europa, waardoor ik minder hoef te werken, meer kan sparen of juist als koning kan leven. Inderdaad, een luxeprobleem!

Wil jij ook vanuit huis of vanuit een (ver) buitenland werken, dan is een ervaringsdeskundige als ik de beste leraar die jij je kunt wensen. Maar je hoeft je niet op mijn woord te geloven; typ maar eens seo tekstschrijver in Google in. 😀

Wat kost deze cursus?
Je meldt je aan voor de online cursus SEO-tekstschrijven middels een eenmalige investering van € 297 slechts € 197 (vul kortingscode PASSION in). Een bijzonder aantrekkelijke prijs als je naar andere cursussen en workshops kijkt. Maar bespaar je de moeite, want het is appels met peren vergelijken. Andere cursussen gaan namelijk compleet voorbij aan een belangrijk aspect van jouw nieuwe werk: opdrachten scoren en jezelf promoten. Dat komt omdat deze workshops vooral zijn ontworpen voor bedrijven. Mijn cursus is gemaakt voor eenpitters als jij, die als freelancer aan de slag willen voor verschillende klanten. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je nu in via de oranje knop hieronder en je ontvangt meteen de eerste module.

Tot gauw?

André Gussekloo

schrijfvrij-online-cursus-seo-tekstschrijven-tekstschrijver-wordenaanmelden
P.S. Betaal je liever per bankoverschrijving? Mail me: gussekloo@gmail.com.